Wie ben ik?

Even voorstellen,

 

Mijn naam is Rody Bonnikhorst 45 jaar, vader van twee jongens, 19 / 16 jaar. Na jarenlang vanaf mijn 14e tot 20e wedstrijd judo te hebben gedaan maar door een knieblessure heb ik besloten te stoppen. Na lange tijd niet op de mat te hebben gestaan, ben ik op toch weer op zoek gegaan naar een andere budosport en dat is in 2007 aikido geworden.

Deze budosport heeft alles wat ik zocht namelijk de diepgang van budo maar geen wedstrijden. Het mooie en krachtige van aikido is dat je leert de aanval te neutraliseren en zo besluit om er voor te zorgen dat beide partijen ongeschonden uit de strijd kunnen komen. Je maakt optimaal gebruik van de energie van de tegenstander en de plaatsing vanuit het centrum.

Dit is aikido in mijn ogen en ik beoefen het nu vol passie en ik heb ondertussen de 2e dan behaald. Uit deze passie ben ook ik begonnen en geslaagd voor de lerarenopleiding bij de JBN voor aikidoleraar A.

En nu is het moment daar  dat ik mijn kennis en passie voor deze budosport met jullie kan gaan delen.

Ondertussen heb ik ook nog een boek geschreven waar ik mijn ervaring deel over hoe aikido ook een grote rol kan spelen in je dagelijkse leven. Hoe jij weer in balans kan komen met jezelf door het gebruik van de filosofie die aikido biedt.  Het boek komt uit op 18 juni 2023 en heet Body, Mind and Movement.

 

Begonnen met Aikido

Begonnen in oktober 2007

Diploma's

SHODAN examen 23 april 2017 ( 1e dan )

NIDAN examen 17 november 2019 ( 2e dan )

Leraar A examen 14 februari 2022

 

Lessen gevolgd van o.a.:

Pierre Gearards Shihan.

Ad van Dongen

Leonard van Cuijk

Rob de Wit ( huidige leraar ) 

Marcel Mustaarts 

Harry Kat