Binnenkort hier ook te zien....

Gepubliceerd op 24 juli 2022 om 15:22

Ja het is voor de leerlingen lekker twee weken vakantie maar achter de schermen gaat het werk gewoon door. Momenteel ben ik druk bezig met het maken van de jaarplanning voor na de zomervakantie. 

Dat is echt heel veel werk maar wel leuk want je moet alle technieken doorlopen gedurende het jaar, het thema inpassen en het ook nog leuk maken. 

Het publiceren van het jaarplan doe ik om verschillende redenen:

  • Je weet wat er gaat komen in de volgende les dus kan je jezelf ook al voorbereiden.
  • Je ziet wanneer er examen training is en wanneer er examens zijn.
  • Je ziet het thema waar we aan gaan werken, wat voor dit seizoen is de stappen leren van de technieken dan samenvoegen en dan op naar vloeiende bewegingen.

Het doel van dit thema is dus dat je gaat zien wat de stappen zijn van een techniek en hoe je er komt. Als je dat snapt ga je alles samenvoegen, dus vier stappen worden er misschien nog maar drie omdat het laatste deel in actie komt. Dit is het vloeiender maken van de technieken.

Training doe je namelijk niet alleen op de mat ook daarbuiten, als je een techniek in je hoofd oefend dan zal je lichaam dit onthouden en dat zie je terug op de mat.

Alleen maar voordelen dus aan het plaatsen van de jaarplanning.

In plaats van het in steen te hebben gehouwen heb ik het getypt dus het kan altijd iets veranderen op de dag zelf.  Dat houd het spannend.

Dus binnenkort hier te vinden....... De jaarplanning

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.